Celý deň sedím za počítačom a bolí ma chrbát


Bodaj by vás chrbát nebolel!
Telo človeka nie je stavané na denno-denné sedenie za počítačom, ale je predurčené k pohybu.

Svaly, vďaka ktorým sa človek hýbe sú označované ako orgán pohybu. Keď sa človek prestane hýbať, svaly stratia svoju funkčnosť a vznikajú svalové dysbalancie - nerovnováhy.

Keď sa pozrieme ďaleko do histórie, lovci a zberači, pokiaľ chceli prežiť, museli vynaložiť veľké úsilie a pohyb sa stal pre nich podmienkou prežitia. Postupne ako sa začalo rozvíjať poľnohospodárstvo, potreba pohybu sa neustále zmenšovala...


A takto to pokračuje aj v dnešnej dobe. Mnohí ľudia sa prestali hýbať úplne. Pracujú 8 - 12 hodín denne prevažne v statickej sedavej polohe. Fyzický výdaj energie je minimálny, ale psychická zaťaž je enormná. Po takejto práci väčšina ľudí unavená, opäť sadne do kresla ku televízoru, počítaču alebo pozerajú do mobilu...


Pozrite sa, čo sa stane s vašou chrbticou ak to necháte len tak....

V dôsledku dlhodobého sedenia môžete nadobudnúť stereotyp nesprávneho držania tela a následkom toho vznikajú časté bolesti hlavy, krčnej a driekovej chrbtice, tŕpnutie horných a dolných končatín alebo stuhnutosť svalov krku a šije.

Horný skrížený syndróm
Predsunutá hlava s ramenami vytvára extrémne zakrivenie v krčnej časti chrbtice tzv. krčnú hyperlordózu a guľatý chrbát vytvára extrémne zakrivenie v hrudnej časti chrbtice tzv. hrudnú hyperkyfózu. Tento nesprávny stereotyp, získate aj neustálym pozeraním do mobilu, tabletu či počítača. Postupne sa vám skracujú prsné svaly, predná časť deltového svalu, dvíhač lopatky, kývač hlavy a horná časť trapézového svalu a oslabujú predný pílovitý sval, medzilopatkové svaly, dolné fixátory lopatiek, hlboké ohýbače krku, stredná a spodná časť trapézového svalu a zadná časť deltových svalov a v hornej časti chrbtice sa vám tak vytvorí svalová nerovnováha nazývaná aj horný skrížený syndróm.

Krčná hyperlordóza a hrudná hyperkyfóza vs. fyziologická krčná lordóza a hrudná kyfóza 

 depositphotos_315715998-stock-photo-woman-lordosis-normal-curvature-grayjpg

Nadmerné vs. optimálne zakrivenie chrbtice


Dolný skrížený syndróm
Prejavuje sa ako drieková hyperlordóza, spôsobujú ju oslabené svaly brucha a sedacie svaly a skrátené svaly panvy, ohýbače bedrového kĺbu a chrbtové vzpriamovače. Výsledkom je extrémne prehnutý driek, vypučený zadok a brucho.

Drieková hyperlordóza vs. fyziologická drieková lordóza

lordzajpg

Nadmerné vs. optimálne zakrivenie chrbtice

Pokiaľ trpíte niektorým z týchto syndrómov a nekompenzujete ho vhodným cvičením, môžu vám činnosti, ktoré ste niekedy robili úplne bez problémov, teraz spôsobovať veľké bolesti. Vstať z postele, zo stoličky, prostá chôdza alebo viazanie šnúrok na topánkach je pre vás náročné a musíte podať heroický výkon, aby ste to zvládli.

depositphotos_318827374-stock-photo-side-view-frowned-young-manjpg bolest pri chodzijpg


Bludný kruh
Bolesti sú spočiatku mierne, ale neskôr keď zosilnia a sú už neznesiteľné na rad prídu lieky proti bolesti, vyšetrenia, rehabilitácie a nastane začarovaný kruh, kedy dočasne potlačíte bolesť, ale základ a podstatu problému neodstránite a bolesť sa vráti späť.

Hlavná príčina vašej bolesti chrbta?

Nedostatok zdravého pohybu.


Prečo to nechávate tak a trpíte?

Možno ste z toho nešťastný, zúfalý, neviete ako sa z toho dostať. Možno sú to iné prekážky ako napríklad:

‣ Nikdy ste necvičili a neviete ako začať?

‣ Neviete aké cvičenia by vám pomohli?

‣ Nemá vás to kto naučiť?

‣ Ste unavený z práce a cvičiť už nevládzete?

‣ Neveríte, že sa váš problém dá vyriešiť?

‣ Nemáte čas?

‣ alebo sa vám nechce?

Pravda je taká, že začiatky sú ťažké a vytvorenie dobrého návyku stojí veľa námahy. Výsledky sa ukážu až po určitom čase, ale keď prekonáte začiatok a vytrváte, bolesť vám zaručene ustúpi.


Mať zdravý chrbát je normálne a prirodzené.
Poznám veľmi efektívne riešenie ako na to. 

Mám kompletné riešenie na váš boľavý chrbát

Nemusíte ďalej trpieť bolesťami chrbta, tabletky od bolesti nie sú riešenie, je potrebné odstrániť pravú príčinu, ak sa rozhodnete do toho ísť,
s mojou pomocou to určite zvládnete!

Pre vyriešenie problému bolesti chrbta som pre vás vypracoval
Tréningový program "Zdravý chrbát" 
zameraný na odstránenie svalovej nerovnováhy, ktorá vzniká v dôsledku nekompenzovania sedavého spôsobu života. 

Program je rozdelený do 12 tréningových jednotiek, v ktorých odstránime svalovú nerovnováhu pomocou správne zvolených naťahovacích a posilňovacích cvičení. 

Už počas tréningového programu sa postupne budete zbavovať bolesti chrbta, spevníte telo, zlepší sa vám držanie tela, budete sa cítiť oveľa lepšie, získate zdravé sebavedomie a vybudujete si užitočný návyk, ktorý je najdôležitejší pre zdravie človeka - a tým je:
PRAVIDELNÝ A ZDRAVÝ POHYB.

depositphotos_229919062-stock-photo-young-attractive-sportswoman-doing-fitnessjpg depositphotos_351190462-stock-photo-attractive-woman-doing-exercise-gymjpg depositphotos_142271468-stock-photo-young-attractive-woman-in-birdjpg

depositphotos_105139980-stock-photo-man-doing-abs-workoutsjpg depositphotos_106134778-stock-photo-man-doing-abs-workoutsjpg 

"Dobré zvyky sa ťažko nadobúdajú, ale ľahko sa s nimi žije. Zlozvyky sa ľahko získavajú, ale život s nimi je náročný."

(Zig Ziglar)

Aj pri sedavom zamestnaní môžete mať zdravý chrbát, netrpieť bolesťami a užívať si život. Ide to, ale je to ako so záhradkou. Musíte sa o ňu starať a niečo pre ňu urobiť.

Mám zdravý chrbát aj keď celý deň sedím za počítačom, pretože pravidelne cvičím a kompenzujem sedavý životný štýl!!!

depositphotos_79624578-stock-photo-young-woman-at-laptopjpg

Neváhajte a urobte ihneď prvý správny krok!

Prihláste sa do Tréningového programu "Zdravý chrbát"
a skoncujte s bolesťami chrbta.

Navyše môžete TERAZ využiť

Úvodnú konzultáciu + 1. tréning
Z A D A R M O

Tu kliknite pre prihlásenie do programu ZDRAVÝ CHRBÁT >>

Autor: Mgr. Jozef Kapala - Váš osobný tréner

IMG_6322jpg
Pôsobím ako osobný tréner v Astoria FIT&GYM v Košiciach
Vediem a motivujem ľudí ku aktívnemu a zdravému životu

"O rok si budete priať, aby ste začali dnes."
(Karen Lamb)